Coronaproof trouwen: waar moet je aan denken?

De datum staat al vast, de locatie is geregeld en alle plannen staan in het draaiboek. Ondank de rare tijd waar we nu in leven, staat jullie grote dag voor de deur. En dat mag gevierd worden, want jullie huwelijk gaat alsnog een onvergetelijke dag worden! Maar waar moet je nu aan denken om coronaproof te trouwen? We vertellen je alles in de blog!

coronaproof trouwen

Trouwjurken passen in de coronatijd

Juist in deze bijzondere tijd mag het leven gevierd worden, om te beginnen met jullie huwelijk! Want, misschien stond de datum al gepland of is er een andere reden dat jullie alsnog gekozen hebben om juist nu te gaan trouwen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om trouwjurken te passen in de coronatijd. Bij het Bruidspaleis houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM, maar dat mag de pret niet drukken!

Zorg ervoor dat je een afspraak maakt en zorgvuldig kiest wie je meeneemt als je trouwjurken gaat passen. Geen zorgen, je mag nog steeds jouw geliefden meenemen, die erbij moeten zijn als jij ‘say yes to the dress’ zegt! Let alleen op dat je niet meer dan vier personen extra meeneemt. Gelukkig zijn onze bruidswinkels ruim ingericht, dus de anderhalve meter afstand is goed na te leven.

Alle jurken worden extra gereinigd, net zoals de pasruimtes, deurklinken, meubels en het pinapparaat. Onze stylisten zorgen er uiteraard voor dat het nog steeds een feestje is om trouwjurken te passen. Na afloop mag een toost met een glas champagne dan ook niet ontbreken!

Tip: neem gerust een tablet of telefoon mee om te videobellen met mensen die er niet bij kunnen zijn! Wij hebben een speciale WIFI-verbinding die gratis te gebruiken is!

coronaproof trouwen

Tips om coronaproof te trouwen

Het is misschien iets anders dan je oorspronkelijk van plan was, nu je rekening moet houden met een maximumaantal gasten. Toch is dit ook om te buigen naar een speciale en intieme setting! Juist nu hoef je niet lang te twijfelen of je die ene collega wel of niet uitnodigt….

Uiteraard zijn de regels per locatie en gemeente verschillend, toch mag je ervan uitgaan dat er momenteel niet meer dan 30 gasten binnen en 40 gasten buiten aanwezig kunnen zijn.

We delen graag nog meer tips om coronaproof te trouwen:

  • Denk van tevoren na over de opstelling en zorg dat er minimaal 1,5 meter afstand tussen de stoelen is. Kijk wel of er gezinsleden zijn die wél bij elkaar kunnen zitten. Het kan helpen om dit goed vooraf te plannen door een zaalindeling te maken.
  • Zijn er mensen die niet bij de bruiloft aanwezig kunnen zijn? Door middel van een livestream zorg je dat ze niets van de ceremonie hoeven te missen!
  • Komt er livemuziek? Vergeet niet dat de muzikanten onderdeel zijn van het maximumaantal gasten. Let ook op dat er 1,5 meter afstand tussen de muzikanten mogelijk is.
  • Feliciteren door middel van drie zoenen of een dikke knuffel is nu even niet handig, communiceer van tevoren naar de gasten hoe ze dit wél kunnen doen. Zorg bijvoorbeeld voor een gezamenlijk proostmoment, zodat iedereen tegelijk het glas heft om jullie te feliciteren.
  • Een regulier gastenboek is qua hygiëne misschien niet aan te raden, omdat iedereen dan dezelfde pen moet vasthouden. Een alternatief zou zijn om iedere gast een speciale pen als aandenken te geven, zodat iedereen met zijn eigen pen tekent. Ook kun je vooraf een kaartje meesturen, die de gasten thuis invullen en in een glazen pot of doosje kunnen doen op de dag zelf. Zo heb je alsnog een mooi aandenken met een persoonlijke boodschap!
  • Vergeet niet om de fotograaf mee te rekenen als één van de gasten. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op de dag zelf als je ineens iemand te veel telt.
  • Het is jouw grote dag, vergeet dus vooral niet te genieten!

Let op: de richtlijnen kunnen ieder moment veranderen. De tips in deze blog zijn slechts ideeën, wij raden ten alle tijden aan om de richtlijnen van het RIVM te volgen.

coronaproof trouwen

Tot slot

Onthoud dat je waarschijnlijk lang hebt uitgekeken naar deze grote dag, je mag écht genieten en de liefde vieren! Probeer niet te kijken naar de dingen die niet kunnen, maar kijk naar alle mooie dingen die wél kunnen. Juist NU zullen jouw gasten liefdevol terugkijken naar deze speciale dag, als lichtpuntje van een roerige tijd.

Het is gewoon mogelijk om trouwjurken te passen én je mag jouw geliefden gerust meenemen. Natuurlijk vragen we je om rekening te houden met de huidige richtlijnen, maar we zorgen er samen voor dat jouw bezoek aan het Bruidspaleis alsnog een feestje is!

En vergeet niet; des te leuker is het om na een, twee of vijf jaar een geweldig feest te geven!

Wil je een pasafspraak maken? Dat kan gemakkelijk via onze website. De champagne staat koud!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Kerst en Romantiek

13 december 2021
Ondanks, of misschien wel door Corona is het jaar voorbij gevlogen en is de kersttijd weer aangebroken. De meest romantische tijd van het jaar, met al die ...

Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

8 december 2020
Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk ...

Trouwen in de winter: tips voor een winterbruiloft

2 november 2020
Een knisperend haardvuur, sfeervolle verlichting en een romantische setting; bij een winterbruiloft kan het allemaal. Zie jij jouw gasten al zitten onder een schapenvacht dekentje terwijl het ...