10 tips om het perfecte trouwpak te vinden

Nog even en jullie grote dag staat voor de deur. Waarschijnlijk is jouw ‘bride to be’ al maanden bezig om alles tot in de puntjes te regelen. “Heb jij je trouwpak nu al uitgezocht?” – grote kans dat die vraag al meerdere keren voorbijgekomen is thuis. Waar de vrouw vaak al maanden van tevoren haar trouwjurk heeft gepast, is het voor mannen minder ‘gedoe’. Veel mannen gaan slechts zes weken voor de grote dag op pad om het perfecte trouwpak te vinden. Omdat wij weten dat mannen graag praktisch denken, hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet!

1.     Doe research op internet

Neem de tijd om even research te doen op internet, zodat je ontdekt welke stijl je aanspreekt. Vergelijk mannen met dezelfde lichaamsbouw om te zien waar jij ‘aan’ van gaat.

Tip: check Pinterest! Op Pinterest vind je veel verschillende borden van andere mensen, waar je inspiratie kunt opdoen.

2.     Overleg met je aanstaande bruid

Veel bruiden vinden het fijn om even samen te overleggen voor je een trouwpak gaat kopen. Vind jouw bruid het fijn om kleuren af te stemmen of wil ze juist graag verrast worden en laat ze het aan jou over? Stem dit van tevoren samen af, zodat je zeker weet dat er geen verwarring achteraf ontstaat.

tips trouwpak vinden

3.     Houd rekening met de trouwlocatie

Het trouwpak dat je kiest moet natuurlijk wel passen bij jullie trouwlocatie. Gaan jullie in de kerk of stadhuis trouwen en mag het wel een beetje chique zijn? Of trouwen jullie op het strand? De locatie is zeer bepalend voor de keuze van je trouwpak, want je kunt je voorstellen dat je voor een strandbruiloft liever een trouwpak kiest dat gemakkelijk zit, terwijl je door het zand loopt.

4.     Houd rekening met het seizoen

Ga je trouwen in de winter? Dan is het wel fijn om een pak te kiezen dat warm genoeg is en wellicht met een lichte voering. Ga je juist hartje zomer trouwen? Kies dan voor een luchtiger trouwpak dat goed te combineren is met warme dagen. Onze ervaren stylisten kunnen je hier uitstekend over adviseren, want we hebben standaard alle soorten pakken in onze winkels hangen.

5.     Laat je maten opmeten

Niets is zo hinderlijk als een pak dat niet goed aansluit… Juist op je grote dag zijn jullie het stralend middelpunt, daarom moet je zorgen dat jij er als bruidegom uitziet om door een ringetje te halen! Laat je maten altijd opmeten en koop niet zomaar een trouwpak ‘op de bonnefooi’.

6.     Maak een afspraak om trouwpakken te passen

Om zeker te weten dat er iemand klaarstaat die alle tijd voor jou heeft, is het handig om van tevoren een pasafspraak in te plannen als je trouwpakken gaat passen. Zo weet je ook zeker dat degenen die met je meegaan, niet voor niets vrij hebben genomen.

tips trouwpak passen

7.     Wie neem je mee als je jouw trouwpak gaat uitkiezen?

Bedenk van tevoren wie je meeneemt als je jouw trouwpak gaat uitkiezen. Zijn dat jouw twee getuigen of neem je liever andere vrienden of je ouders mee? Wie je ook kiest; zorg dat het mensen zijn die dicht bij je staan en je een eerlijk advies durven te geven. Wij adviseren altijd om niet te veel mensen mee te nemen, want: hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dit kan ook verwarrend zijn.

8.     Maak er een dagje uit van

Trouwpakken passen is natuurlijk ontzettend leuk! Daarom is het een goed idee om er een dagje uit van te maken met je vrienden of naasten die meegaan. Plan een gezellige lunch of doe een drankje na afloop om te proosten op de goede afloop!

9.     Wil je jouw trouwpak afstemmen met je getuigen?

Denk erover na of je jouw trouwpak wil afstemmen met je getuigen. Vind je het fijn als jullie één geheel zijn of doet iedereen zijn eigen ding? Als jullie het leuk vinden om de pakken op elkaar af te stemmen, is het handig als jouw getuigen meegaan tijdens de pasafspraak. Uiteraard kunnen wij bijpassende pakken voor de getuigen verzorgen!

tips trouwpak vinden

10. Vergeet de accessoires niet

Een trouwpak is niet af zonder de juiste accessoires! Denk aan een mooie riem, opvallende manchetknopen en pochet en eventueel een stropdas of strik. Het Bruidspaleis heeft niet alleen een groot assortiment trouwpakken, maar ook de mooiste ‘matchende’ accessoires. Vergeet niet om altijd te zorgen voor bijpassende accessoires en schoenen!

Trouwpakken passen

Hopelijk ben jij na het lezen van deze tips helemaal klaar om trouwpakken te passen! Onze stylisten hebben jarenlange ervaring met trouwjurken en trouwpakken en zien vaak in één oogopslag welke stijl goed bij jouw lichaamsbouw past. Stel jezelf open om verschillende stijlen te passen, wie weet is jouw droompak toch heel anders dan je gedacht had! Wist je dat wij ons eigen atelier hebben en wij ieder pak helemaal naar wens én op maat kunnen aanpassen?

Ben je enthousiast geworden? Plan dan hier jouw pasafspraak in!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Kerst en Romantiek

13 december 2021
Ondanks, of misschien wel door Corona is het jaar voorbij gevlogen en is de kersttijd weer aangebroken. De meest romantische tijd van het jaar, met al die ...

Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

8 december 2020
Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk ...

Trouwen in de winter: tips voor een winterbruiloft

2 november 2020
Een knisperend haardvuur, sfeervolle verlichting en een romantische setting; bij een winterbruiloft kan het allemaal. Zie jij jouw gasten al zitten onder een schapenvacht dekentje terwijl het ...