Trouwen in de winter: tips voor een winterbruiloft

Een knisperend haardvuur, sfeervolle verlichting en een romantische setting; bij een winterbruiloft kan het allemaal. Zie jij jouw gasten al zitten onder een schapenvacht dekentje terwijl het al vroeg donker is? Trouwen in de winter is namelijk hot!

Een romantische bruiloft in de winter

De meeste bruiloften vinden in de lente en zomer plaats, vanwege het mooie weer. Toch zijn er ook bruiden die opleven van de romantische sfeer die de winter met zich meebrengt. Denk aan marshmallows roosteren rond een kampvuur, met een glaasje glühwein of champagne erbij. Het winterwonderland-thema brengt ook iets knus met zich mee en zorgt ervoor dat jouw grote dag hét lichtpuntje in de wintermaanden is!

winter trouwen

De voordelen van een winterbruiloft

Trouwen in de winter heeft zeker zijn charme, maar omdat er niet heel veel bruiden zijn die de voorkeur geven aan een winterbruiloft, is het makkelijker te plannen! We zetten alle voordelen voor je op een rijtje:

  • Geen stress over slecht weer! Jouw winterbruiloft speelt zich waarschijnlijk toch (grotendeels) binnen af. Dat scheelt heel wat dagen de buienradar checken.
  • Grote kans dat je makkelijker een fotograaf, kapster en visagiste vindt. In de winter vinden er minder bruiloften plaats, dus de meesten hebben nog genoeg plek.
  • Er is genoeg keuze qua decoratie. Dennentakjes, waxinelichtjes en leuke kleedjes; voor en na de kerstdagen is het overal te koop! Jouw ‘winterwonderland-thema’ shop je zo bij elkaar.
  • Jouw favoriete trouwlocatie boeken is waarschijnlijk minder lastig dan in de zomermaanden.
  • Een mooie stola, bolero of sjieke handschoentjes; tijdens een winterbruiloft kan je gerust losgaan met bijpassende accessoires!

trouwen winter

Welke trouwjurk draag je tijdens de winter?

Natuurlijk vind je in onze uitgebreide collectie genoeg jurken die helemaal passen bij een winterbruiloft. Trouwjurken met lange mouwen zijn niet langer saai, maar kunnen heel subtiel en hip eruitzien.

Maar, moet je per se een wintertrouwjurk dragen?

Nee hoor! Je kan gerust die ene geweldige strapless trouwjurk kiezen, waar je zo verliefd op bent. Des te leuker is het om je trouwjurk te voorzien van matching accessoires!

Denk hierbij aan:

  • Een stola
  • Shawl
  • Bolero
  • Elegante handschoenen
  • Haaraccessoires met subtiele veertjes of steentjes

winterbruiloft

Tips om te trouwen in de winter

Natuurlijk is het ontzettend romantisch en bijzonder om in de winter te trouwen, toch zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden.

1.     Plan het tijdstip van de fotoshoot

Voor of na het ja-woord wil je waarschijnlijk een fotoshoot doen, met een beetje mazzel in de sneeuw! Houd er rekening mee dat het in de winter sneller donker is. Het is natuurlijk jammer als je tijdens de schemering op pad gaat en daardoor geen mooie foto’s hebt.

2.     Zorg ervoor dat je jouw jurk kunt opsteken

In de winter kan het buiten nat zijn. Het zou zonde zijn als jouw mooie jurk gelijk nat en vies wordt. Let op dat je jouw jurk kunt opsteken. De meeste trouwjurken zijn voorzien van een ‘danslus’ aan de onderkant waarmee je de jurk omhooghoudt. Als deze er niet is, kun je ook een speciale sleepspeld gebruiken. We adviseren je graag in de winkel, zodat je niet voor verrassingen achteraf staat.

3.     Let op met kaarsen

Kaarsen zijn heel sfeervol en mooi als verlichting. Toch brengt het wel brandgevaar met zich mee, zeker als er kleine kinderen aanwezig zijn. Zorg dat kaarsen hoog genoeg of op een veilige plek staan of kies voor kaarsjes met ledverlichting.

4.     Welk type diner kies je?

Ben jij dol op stamppot of erwtensoep? Dan kun je dit gerust serveren tijdens jouw winterbruiloft! De meeste mensen houden ook wel van een glaasje glühwein of warme chocolademelk na een wandeling in de kou! Natuurlijk is het net zo leuk om een 3-gangen diner of romantisch buffet te kiezen. Doe waar jij je goed bij voelt.

Ben jij op zoek naar een trouwjurk voor je winterbruiloft?

Ga jij trouwen in de winter en ben je nog op zoek naar een trouwjurk voor jouw winterbruiloft? Of je nu kiest voor een winter-trouwjurk met romantische mouwtjes of toch liever voor die sexy strapless trouwjurk gaat; wij zorgen ervoor dat jij eruitziet als een échte winterbruid!

Maak hier jouw pasafspraak en ontdek welke trouwjurk jou laat stralen.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Kerst en Romantiek

23 december 2023
De meest romantische tijd van het jaar is aangebroken, met al die mooie verlichting en de kaarsjes! Een tijd van warmte en liefde. Een prachtige tijd om ...

Milla Nova: Ontdek de Tijdloze Elegantie van Bruidsmode

21 oktober 2023
Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven, en je verdient een trouwjurk die net zo speciaal is als de liefde die je ...

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

8 december 2020
Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk ...