Zwanger en trouwen; hoe vind je de juiste trouwjurk?

Ben je zwanger en ga je trouwen? Bij een bruiloft komt heel wat kijken, laat staan dat je ook nog eens zwanger bent of zwanger wilt worden! In dit geval zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden, te beginnen bij het vinden van de juiste trouwjurk. Gelukkig ben je bij het Bruidspaleis op het juiste adres, want wij hebben inmiddels heel wat zwangere bruiden voorzien van de perfecte trouwjurk! Maar waar moet je nou op letten als je zwanger bent en gaat trouwen? In deze blog geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Ben jij zwanger en ga je trouwen?

Het kan natuurlijk zijn dat je al zwanger bent; van harte gefeliciteerd! Dit kan je misschien overvallen, omdat je tijdens jouw zwangerschap gaat trouwen. Geen zorgen; ook als je zwanger bent, kun je stralen in jouw droomjurk!

Bij het Bruidspaleis hebben we veel ervaring met zwangere bruiden, zo kun je te maken hebben met één van de volgende situaties:

Je bent/hebt:

  • Zwanger en trouwt binnenkort
  • In prille verwachting, maar trouwt later of aan het einde van je zwangerschap
  • Nu zwanger, maar trouwt vlak na je zwangerschap
  • Bezig om zwanger te worden
  • Al een trouwjurk gekocht en komt erachter dat je zwanger bent

Wat jouw situatie ook is, we denken graag met je mee! Daarom geven we je antwoord op de meest gestelde vragen van zwangere bruiden.

Ik wil graag zwanger worden, maar ga trouwen

Tijdens je pasafspraak ben je nog niet zwanger, maar ‘stiekem’ ben je hier al wel mee bezig. Het is altijd lastig om vooruit te kijken, want je weet immers nooit wat de toekomst brengt. Toch is het wel raadzaam om dit met de bruidsstyliste te bespreken voor je jurken gaat passen.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat dit privé blijft. Omdat wij een eigen atelier hebben, kunnen wij bijna alle jurken aanpassen. Toch zijn er bepaalde jurken die niet erg geschikt zijn om (hoog)zwanger in te trouwen, daarom is het fijn om dit aan te geven, zodat we hier rekening mee houden tijdens het passen.

Zwanger en trouwen

Mijn zwangerschap is nog pril, maar ik trouw wel met een zwangere buik

Als geen ander weten wij als bruidsmodewinkel dat discretie belangrijk is. We kunnen ons voorstellen dat het nog even ‘jullie geheim’ is als je zwangerschap nog pril is. Toch is het erg belangrijk om ons tijdig te vertellen dat je zwanger bent, of plannen hebt. Zo kunnen we jou de juiste trouwjurken laten zien, die gemakkelijk aangepast kunnen worden naar jouw groeiende buik. Door aan te geven hoe ver jouw zwangerschap gevorderd is op de dag van jouw bruiloft; kunnen we samen een geschikte trouwjurk vinden, die we vlak voor jouw bruiloft helemaal op maat maken. Geen zorgen, onze ervaren coupeuses hebben meer dan genoeg ervaring met zwangere bruiden!

Ik ben zwanger en wil op korte termijn trouwen

Wat leuk dat je zwanger bent! Veel koppels besluiten ‘spontaan’ om voor de bevalling nog te trouwen. Of je nu een groot feest viert of het klein en intiem houdt; voor iedere gelegenheid hebben we een passende trouwjurk. Omdat wij een grote voorraad hebben en een eigen atelier, kunnen wij ook op korte termijn een bruidsjapon leveren die je ook nog eens (hoog)zwanger kunt dragen. Dus ben je zwanger en wil je op korte termijn trouwen? Maak dan tijdig een pasafspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Vlak na mijn bevalling ga ik trouwen, maar ik wil nu al trouwjurken passen

Als je nog pril zwanger bent, maar pas na je bevalling gaat trouwen, is ons advies: ga zo snel mogelijk trouwjurken passen. Nu je jouw eigen figuur nog hebt, is het fijner om jurken te passen dan met een groeiende buik. Natuurlijk houden we er rekening mee dat je misschien niet direct je eigen figuur terug hebt na je bevalling, je kunt verschillende soorten jurken passen. Onze coupeuses kunnen bijna alle jurken naar wens vermaken, vlak voor je bruiloft kom je nog een keer langs voor een laatste passessie. Is het nodig om de jurk aan te passen? Geen probleem!

Zwanger en trouwen

Ik ga trouwen als ik hoogzwanger ben

Ook als je hoogzwanger bent, kun jij stralen op je grote dag! Stel je eens voor wat een prachtige foto’s er ontstaan met jullie kindje in de buik. Er zijn veel verschillende trouwjurken die geschikt zijn om te dragen als je hoogzwanger bent. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een soepel vallende jurk met een rijgveter of voor een jurk met stretch erin. Ook hier geldt: zorg dat je op tijd een pasafspraak maakt, zodat we alle mogelijkheden met je bespreken.

Zwanger en trouwen

Suprise! Ik ben zwanger, maar heb mijn trouwjurk al gekocht

Ik heb mijn trouwjurk al gekocht, maar ik heb ontdekt dat ik zwanger ben.” Geen probleem, bij ons ben je aan het juiste adres. Als één van de weinige bruidsmodewinkels beschikken wij over ons eigen atelier. Onze ervaren coupeuses weten als geen ander hoe ze jouw trouwjurk passend maken, ook met een groeiende buik! Samen bekijken we alle opties, maak je geen zorgen; we vinden altijd een oplossing, ook als je verrast bent door de komst van jullie baby.

Welke trouwjurken zijn geschikt als je zwanger bent?

Geen enkele zwangere bruid is hetzelfde. De ene vrouw blijft heel slank met een mooie kleine bolling en de andere vrouw heeft een prachtige grote buik, daarom is het bij voorbaat lastig om te zeggen welke trouwjurken geschikt zijn als je zwanger bent. Misschien pas jij met jouw kleine buikje nog wel in die strakke zeemeerminjurk, terwijl je met een grotere buik misschien liever een soepel vallende A-lijnjurk kiest. Ook kun je kiezen uit verschillende soorten stof. Er zijn trouwjurken met ‘stretch’ of een rijgveter erin, zodat het gemakkelijker mee groeit. Toch zijn er ook genoeg andere stoffen die gemakkelijk aan te passen zijn. We laten je graag alle opties zien, passend bij jouw figuur.

Zwanger en trouwen

Wat jouw situatie ook is; er is geen reden om niet te stralen als je zwanger bent! Er is altijd een oplossing te vinden voor jouw persoonlijke situatie. Of je nu pril zwanger bent, of graag op korte termijn wilt trouwen. Het Bruidspaleis heeft vestigingen in Den Haag én Rotterdam. Beide vestigingen beschikken over een eigen atelier met ervaren coupeuses, daarom kunnen we zwangere bruiden goed helpen met de zoektocht naar de ideale trouwjurk! Bij ons vind je niet alleen trouwjurken van de nieuwste collecties, maar ook betaalbare trouwjurken voor ieder budget!

Plan nu jouw pasafspraak in of neem contact met ons op voor meer informatie!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Kerst en Romantiek

23 december 2023
De meest romantische tijd van het jaar is aangebroken, met al die mooie verlichting en de kaarsjes! Een tijd van warmte en liefde. Een prachtige tijd om ...

Milla Nova: Ontdek de Tijdloze Elegantie van Bruidsmode

21 oktober 2023
Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven, en je verdient een trouwjurk die net zo speciaal is als de liefde die je ...

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

8 december 2020
Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk ...