Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk op je paard zitten! (Huis)dieren zijn bij de meeste mensen echt een onderdeel van het gezin, daarom vind je het misschien ook leuk om hem/haar te betrekken bij je bruiloft. In deze blog geven we je inspiratie en tips om je huisdier bij je bruiloft te betrekken!

huisdieren bruiloft

Jouw huisdier bij de voorbereidingen betrekken

Je kunt je misschien voorstellen dat het een beetje lastig is om een kat, konijn of vogel mee te nemen op jouw grote dag. Vooral katten zijn niet graag in een andere omgeving en het laatste wat je op je grote dag wil, is zorgen maken om de kat die misschien ontsnapt.

Toch vind je het misschien wél leuk om een blijvende herinnering – samen met jullie kleine vriend – te hebben. Je kunt je huisdier daarom wel betrekken bij het maken van foto’s voor een originele ‘save the date’ kaart of uitnodiging. Zo zijn ze er toch een beetje bij!

Tips om je huisdier bij de voorbereidingen te betrekken:

  • Wil jij jouw partner ten huwelijk vragen? Betrek jouw hond of paard erbij door een ‘marry me’ kussen te laten dragen!
  • Hoe leuk is het om aan te kondigen dat je gaat trouwen met een foto van jouw kat, hond of paard, voorzien van een gaaf ringkussen of leuke sjerp?
  • Begin op tijd met de voorbereidingen als je een foto met jouw huisdier wil gebruiken voor de aankondiging, ‘save the date’ kaarten of uitnodigingen.
  • Wil je jouw dier voorzien van een gaaf accessoire? Bestel dit dan tijdig. Wij kunnen alles op maat maken, indien gewenst helemaal passend bij jouw trouwjurk!
  • Bespreek met de fotograaf dat je het belangrijk vindt om je huisdier bij de bruiloft te betrekken. Zo kan de fotograaf zorgen dat je huisdier terugkomt op de foto’s.

huisdieren bruiloft

Bruidsaccessoires voor je huisdier

Wist je dat wij zelfs aan jouw huisdier hebben gedacht bij het Bruidspaleis? Omdat wij ons eigen atelier hebben, kunnen we iedere gewenste bruidsaccessoire maken, speciaal voor jouw huisdier! Indien gewenst, helemaal passend bij jouw trouwjurk. Zie je jouw hond al komen aanlopen met een schattig ringkussen?

Voorbeelden van bruidsaccessoires voor huisdieren:

  • Ringkussens voor dieren, in verschillende groottes en op te maken hoe jij het wilt (denk aan swarovski, belettering en kleuren);
  • Sluiertjes, op maat gemaakt;
  • Honden- of kattenjasjes;
  • Riempjes;
  • Marry me- kussentjes

Heb jij iets specifieks in gedachten? We maken het graag voor je!

Jouw dier op de bruiloft

En dan is het dan zover; je gaat écht trouwen! Als jouw hond of paard een onderdeel is van de bruiloft, zorg dan dat er één iemand is die verantwoordelijk is voor het halen, brengen en verzorgen, zodat jij je handen vrij hebt om te genieten.

Zorg ook dat er van tevoren goede afspraken gemaakt worden. Wie haalt jouw hond of paard en wie brengt ze thuis? Het belangrijkste is dat je er optimaal van gaat genieten!

Tip: let op dat er ook wordt gedacht aan eten, drinken en tijd om de hond even uit te laten.

huisdieren bruiloft

Samenvatting om je huisdier bij de bruiloft te betrekken

Ga jij trouwen en zoek je een speciale manier om je geliefde (huis)dier erbij te betrekken? Zorg dan dat je op tijd nadenkt wat je zou willen. Wil jij jouw hond naar ‘het altaar’ laten lopen of kom je op een paard aanrijden in je trouwjurk?

Misschien denk je er wel over om jouw partner op een originele manier ten huwelijk te vragen, ook dan denken we graag mee om jouw huisdier op een passende manier erbij te betrekken!

Denk van tevoren goed na over het halen en brengen en zorg dat er water en eten aanwezig is. Bespreek ook met de fotograaf dat er een dier aanwezig is, zodat hij/zij weet dat dit belangrijk voor jullie is.

Ben je op zoek naar leuke trouwaccessoires voor je huisdier? Kom dan eens kijken in één van onze winkels of stuur een e-mail voor meer informatie. In ons eigen atelier kunnen wij alles naar wens en op maat verzorgen.

Speciaal voor jou geselecteerd:

Kerst en Romantiek

23 december 2023
De meest romantische tijd van het jaar is aangebroken, met al die mooie verlichting en de kaarsjes! Een tijd van warmte en liefde. Een prachtige tijd om ...

Milla Nova: Ontdek de Tijdloze Elegantie van Bruidsmode

21 oktober 2023
Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven, en je verdient een trouwjurk die net zo speciaal is als de liefde die je ...

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Trouwen in de winter: tips voor een winterbruiloft

2 november 2020
Een knisperend haardvuur, sfeervolle verlichting en een romantische setting; bij een winterbruiloft kan het allemaal. Zie jij jouw gasten al zitten onder een schapenvacht dekentje terwijl het ...