Inspiratie en tips voor de mooiste bruidssieraden

Yes, nog even en je gaat trouwen! Misschien heb je jouw droomjurk al gevonden, of wellicht ben je nog op zoek naar inspiratie. In ieder geval is het belangrijk om de details niet te vergeten! Jouw trouwjurk maak je helemaal af met bijpassende bruidssieraden. Denk aan een mooie ketting, matching oorbellen of een prachtige tiara op je hoofd. Wat je ook kiest, het gaat erom dat de accessoires bij jou passen en jou nóg meer laten stralen! In deze blog delen we inspiratie en tips voor de mooiste bruidssieraden.

Welke bruidssieraden zijn er eigenlijk?

Op jouw grote dag wil je natuurlijk het stralende middelpunt zijn, daarom is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan jouw trouwjurk, maar óók aan de bruidssieraden. De juiste accessoires maken jouw droomjurk namelijk helemaal af! Daarbij is het belangrijk om dichtbij jezelf te blijven. Want bruidssieraden zijn er – net als trouwjurken- in alle soorten en maten.

Als jij in de herfst of in de winter trouwt, wil je misschien wel een mooi kanten handschoentje aan. En bij een strandbruiloft kan een mooie bohemian haarspeld natuurlijk niet ontbreken! Misschien heb jij juist wel een stoere bruiloft, en past een ‘urban’ stijl beter bij jou. Het goede nieuws is dat er voor iedere stijl een bijpassend sieraad te vinden is!

De meest voorkomende bruidssieraden zijn:

 • Handschoenen
 • Haarsieraden (door middel van schuifspeldjes)
 • Tiara’s/kroontjes
 • Kettingen/halssieraden
 • Oorbellen
 • Armbanden
 • Kousenbanden

bruidssieraden tips

Accessoires die bij jou passen

Naast de voor de hand liggende sieraden die je misschien wel kent, kun je ook denken aan applicaties die op jouw trouwjurk gemaakt kunnen worden! Denk hierbij aan mooie steentjes, blingbling of kanten versieringen.

Natuurlijk kun je het zo gek maken als je wilt, maar misschien ben jij niet het type die vol ‘glitter en glamour’ loopt. Juist ook voor de ingetogen bruid zijn er heel veel verfijnde en subtiele sieraden te koop. Denk aan een klein knopje in je oren of een dun halssieraad dat een subtiele glinstering heeft. Deze kleine details maken een trouwjurk vaak helemaal af!

Daarnaast is het belangrijk om de spannendste accessoire niet te vergeten; de kousenband! Ook de kousenband is er in verschillende stijlen. Hoe leuk is het als jouw kersverse bruidegom (of bruid) verrast wordt met een prachtige kousenband, boven aan jouw been?

bruidssieraden tips

Tips om de juiste bruidssieraden te kopen

Maar, waar moet je nu op letten zodat je de juiste bruidssieraden gaat kopen? Hierbij geven we je enkele tips, zodat jij jouw trouwjurk afmaakt met de juiste accessoires.

 1. Kies sieraden die bij jouw jurk passen

Bruidssieraden zijn er in heel veel kleuren en stijlen, maar het is wel belangrijk dat het qua kleur en stijl past bij je trouwjurk. Als jij een jurk hebt waar al subtiele steentjes in verwerkt zijn, is het mooi om dezelfde stijl in jouw sieraden te laten terugkomen.

 1. Houd rekening met de locatie

Trouwen op het strand vraagt om een meer casual/bohemian look, daarom is het heel mooi om dezelfde stijl in jouw accessoires door te voeren. Een winterbruiloft mag best ‘warm’ aanvoelen, door jouw trouwjurk te voorzien van een bontje met mooie handschoenen, creëer je een romantisch effect.

 1. Kijk wat past bij de halslijn van jouw jurk

De ene jurk heeft een lage V-hals, terwijl de andere jurk een hoge sluiting heeft. Houd daarom rekening met de lengte van jouw halssieraden. Een lange ketting past wellicht mooi bij een laag uitgesneden trouwjurk, maar minder mooi bij een hele dichte jurk. Wist je dat er ook sieraden zijn die geschikt zijn voor een open rug? Een omgekeerde ketting kan een prachtig effect geven!

 1. Vraag advies aan de bruidsmodewinkel

De styliste van de bruidsmodewinkel waar jij je jurk koopt, wil waarschijnlijk graag met je meedenken over de juiste bruidssieraden. Vraag daarom gerust advies als je jouw droomjurk hebt uitgezocht!

 1. Kies sieraden waar jij je goed bij voelt

De aller-allerbelangrijkste tip die we je kunnen geven is toch wel: kies sieraden waar jij je goed bij voelt. Vind jij het geweldig om ‘over the top’ te gaan, doe dit dan gerust en kies voor veel blingbling. Ben jij het type dat meer houdt van een subtiel sieraad? Kies dan voor accessoires die subtiel aanwezig zijn. In dat geval kun je wellicht beter kiezen voor een mooi paar oorbellen of een subtiel halssieraad.

bruidssieraden tips

Maak jouw trouwjurk af met de mooiste bruidssieraden

Onze stylisten en verkoopsters hebben jarenlange ervaring met bruiden en trouwjurken. Naast alle japonnen die in onze winkels hangen, hebben wij ook een grote collectie bruidssieraden in de winkels staan. Onze stylisten kunnen je goed adviseren over bijpassende sieraden of accessoires.

Tip: wist je dat onze bruidssieraden ook los te koop zijn? Denk aan een bijzonder cadeau voor ‘de moeder van de bruid’ of matching oorbellen voor jouw bruidsmeisjes.

Ben je benieuwd naar onze bruidssieraden? Kom dan eens langs in één van onze bruidswinkels (Den Haag en Rotterdam) of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Kerst en Romantiek

23 december 2023
De meest romantische tijd van het jaar is aangebroken, met al die mooie verlichting en de kaarsjes! Een tijd van warmte en liefde. Een prachtige tijd om ...

Milla Nova: Ontdek de Tijdloze Elegantie van Bruidsmode

21 oktober 2023
Je trouwdag is een van de meest bijzondere momenten in je leven, en je verdient een trouwjurk die net zo speciaal is als de liefde die je ...

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

8 december 2020
Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk ...