Tips om trouwjurken te passen

Gefeliciteerd, het is zover; je gaat trouwen! Waarschijnlijk ben je al druk bezig met alle voorbereidingen en heb je inmiddels de belangrijkste zaken geregeld. Dan is het nu toch echt tijd voor één van de leukste dingen; trouwjurken passen! Waar moet je nu precies op letten en wie neem je nu wel of juist niet mee? In deze blog delen we onze tips om trouwjurken te passen.

Je bent ten huwelijk gevraagd

Misschien is het al een tijdje geleden dat je ten huwelijk gevraagd bent, of heb je dit zelf gedaan. De ene bruid droomt al jaren van dé grote dag, terwijl de ander er nuchter instaat. Toch blijft de dag dat je ten huwelijk gevraagd bent, of jouw aanstaande zelf gevraagd hebt, een bijzondere dag! Terwijl jullie samen alle plannen bespreken, dwalen jouw gedachten waarschijnlijk al snel af naar de perfecte trouwjurk. Maar wat is de perfecte trouwjurk nou precies?

trouwjurken passen

De perfecte trouwjurk

De perfecte trouwjurk is voor iedereen anders. Laat dat nou gelijk het leuke eraan zijn, want: zoveel mensen, zoveel wensen! In onze bruidswinkels vind je trouwjurken in alle soorten en maten, zoals:

 • Klassieke trouwjurken
 • Trouwjurken met een open rug
 • Kanten trouwjurken
 • Korte trouwjurken
 • Bohemian trouwjurken
 • Trouwjurken met kant
 • Trouwjurken met een lange mouw of juist strapless
 • Prinsessen trouwjurken
 • A-lijn trouwjurken
 • Gekleurde trouwjurken

Misschien heb je van tevoren al uitgedacht welke trouwjurken op je ‘whislist’ staan, toch is het niet per se nodig om al precies te weten welke trouwjurken je geweldig vindt.

Doe research op internet

Op internet zijn er heel wat trouwjurken te vinden, daarom kan het ter voorbereiding leuk zijn om research te doen op internet. Sommige bruiden hebben al jaren een bepaalde trouwjurk in gedachten, terwijl andere bruiden nog geen idee hebben wat ze mooi vinden. Om alvast te ontdekken wat je mooi vindt, kun je gaan rondkijken wat er allemaal te vinden is. Kijk daarbij naar bruiden met een vergelijkbaar figuur, zodat je van een afstandje ziet wat passend is.

Let op: laat je niet leiden door alle perfect gestylde foto’s op internet. Het kan zomaar zijn dat je uiteindelijk een jurk kiest die je totaal niet verwacht!

trouwjurken passen

Gebruik de dressfinder op de website van het Bruidspaleis

Onze website bevat een unieke ‘dressfinder’, zodat je jurken naar keuze kan selecteren. Zo kun je precies aanklikken of je de jurken van bepaalde merken, zoals Ladybird of Pronovias, wilt selecteren. Verder kun je via de dressfinder filteren op:

 • Prijs
 • Stijl
 • Halslijn
 • Silhouet
 • Materiaal
 • Kleur

Je kunt ervoor kiezen om de door jou geselecteerde jurken op te slaan in een moodboard of op Pinterest. Neem je moodboard gerust mee naar de pasafspraak of vertel welke jurken je aanspreken. Zo kunnen onze stylisten je direct de juiste trouwjurken laten zien. Wil je toch verschillende stijlen proberen? Dat kan natuurlijk ook!

Wie neem je mee als je trouwjurken gaat passen?

Veel aanstaande bruiden vinden het lastig, want wie neem je nou mee als je trouwjurken gaat passen? Aan de ene kant wil je die ene vriendin niet passeren, toch voel jij je misschien juist onzeker als ze meegaat…. Allemaal dillema’s die door je hoofd kunnen gaan, want het liefst neem je iedereen mee die je dierbaar is.

Onze tip: hoe leuk het ook is, neem niet je hele vriendinnengroep mee als je trouwjurken gaat passen. Natuurlijk is het heel gezellig en ben je benieuwd naar hun meningen, toch kan het ook verwarrend zijn. Iedereen heeft namelijk een eigen mening en: hoe meer mensen, hoe meer meningen.

Kies daarom een select groepje mensen uit die dicht bij jou staan en waar jij je fijn bij voelt. Vraag ze van tevoren om vooral naar jouw reacties te kijken. Ga jij stralen? Sta jij er zelfverzekerd bij en voel je tranen prikken? Dan is de kans groot dat je dé perfecte trouwjurk gevonden hebt.

trouwjurken passen

Wel of geen make-up als je trouwjurken gaat passen?

Natuurlijk wil je er op je best uitzien als je dan eindelijk trouwjurken gaat passen. Veel bruiden vragen dan ook: mag ik wel of geen make-up als ik trouwjurken kom passen?

Ons antwoord is dan altijd: kom zoals jezelf. Heb jij altijd veel make-up op en voel jij je daar zelfverzekerd door? Doe dit dan vooral. We hebben speciale hulpmiddelen zodat je ook met make-up jurken kunt passen. Het belangrijkste is dat jij je lekker voelt!

Sta open voor het advies van de stylisten

Onthoud dat veel jurken er anders uitzien op een hanger dan op de prachtige foto’s op internet. Daarbij komt dat een trouwjurk bij jou moet passen. Onze ervaren stylisten weten inmiddels precies welke trouwjurken passen bij jouw figuur. Toch kijken we niet alleen naar jouw figuur en postuur. Jouw persoonlijkheid en wensen zijn natuurlijk ook van invloed. Sta daarom open voor het advies van de stylisten, want wie weet is die ene trouwjurk die je zelf nooit had gekozen wel een ‘match made in heaven’!

Wist je dat de meeste stylisten al meer dan twintig jaar bij het Bruidspaleis werken en daarnaast ook nog coupeuses zijn? Daardoor weten ze vaak feilloos aan te voelen welke trouwjurk jou laat stralen!

 

Maak een afspraak om trouwjurken te passen

Als laatste tip willen we je adviseren om altijd een afspraak te maken als je trouwjurken gaat passen. Zo weet je zeker dat er alle tijd en aandacht voor jou is. We reserveren altijd 2,5 uur voor iedere bruid. Zorg er dan ook voor dat je ruim op tijd bent met het maken van een pasafspraak, zodat we kunnen zorgen dat je trouwjurk ruim voor jouw grote dag helemaal passend is. Ben je benieuwd hoe dit precies verloopt? Bekijk ons uitgebreide stappenplan dan eens, daarin leggen we precies uit welke stappen we samen doorlopen.

Kan jij niet wachten om trouwjurken te passen? Bekijk onze dressfinder dan alvast en maak een pasafspraak, onze stylisten staan te trappelen om jou de mooiste trouwjurken te laten zien!

Speciaal voor jou geselecteerd:

Bruidsmeisjes

8 februari 2022
Hoe leuk is het om op jullie trouwdag  1 of meer bruidskinderen te hebben? Misschien jullie dochtertje of nichtje, of wie je dan ook mee wil laten ...

Kerst en Romantiek

13 december 2021
Ondanks, of misschien wel door Corona is het jaar voorbij gevlogen en is de kersttijd weer aangebroken. De meest romantische tijd van het jaar, met al die ...

Huisdier bij je bruiloft betrekken? Zo doe je het!

8 december 2020
Hoe leuk is het als jouw trouwe viervoeter de ringen komt brengen met een bijpassend ringkussentje op de rug? Of misschien wil jij wel met jouw trouwjurk ...

Trouwen in de winter: tips voor een winterbruiloft

2 november 2020
Een knisperend haardvuur, sfeervolle verlichting en een romantische setting; bij een winterbruiloft kan het allemaal. Zie jij jouw gasten al zitten onder een schapenvacht dekentje terwijl het ...